Vesiterapia

Eläinfysioterapia
Vesiterapia
Hoitoesimerkkejä
Hinnasto
Yhteystiedot

Vesiterapia on koirille tarkoitettu kuntoutus- ja valmennusmenetelmä, jossa koira saa kontrolloitua liikuntaa. Hoidon vaikutusta ja tehoa voidaan säätää mm. vesiterapia-altaassa olevan juoksumaton nopeutta portaattomasti muuttamalla ja veden vastuksen avulla.

Vedenkorkeus valitaan koiran koon ja harjoituksen laadun mukaan. Lämpötila asetetaan sopivaksi. Altaan sivuseinät ovat lasia alas asti, joten koiran liikkeiden tarkkailu on helppoa. Allas on päältä avoin, päädyissä on kulkutiet. Suuret koirat astuvat altaaseen itse, pienet avustetaan sisään. Koira lähtee vaistomaisesti askeltamaan juoksumaton lähtiessä liikkeelle ensimmäistä kertaa. Vesikävely on osa koiran fysioterapiaa, jota annetaan mm. tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa, koiran fyysisen kunnon kohentamiseksi sekä monenlaisten kiputilojen hoidossa.

 
 
Veden vastus, noste, hydrostaattinen paine ja lämpö ovat vesiterapian ominaispiirteitä, jotka hyödynnetään hoidettaessa koiran neurologisia sairauksia, lihasten ja jänteiden tulehduksia, painonhallinnassa sekä kun kävely muuten on vaivalloista. Vesikävely vahvistaa lihaksia, avaa nivelten liikeratoja, kohentaa tasapainoa, lievittää kipua sekä vahvistaa hengitystä ja verenkiertoa. Harrastuskoirille vesikävely tuo yhden nivelystävällisen harjoittelutavan lisää, kun halutaan ennaltaehkäistä tuki- ja liikuntaelinongelmia.
 
 
 
Eläinfysioterapia Elina Karhumäen käyttämä vesiterapia-allas on Oy Ergobath Ltd:n kehittämä ja valmistama suomalainen tuote. Altaan suunnittelussa on käytetty hyväksi yrityksen yli viidentoista vuoden kokemusta terapia-altaiden ja kylpyhoitomenetelmien kehittämisessä.
 
Etusivu